Licensierad kickboxningsinstruktör

Utbildningen är omfattande och innehåller allt ifrån omfattande material om kickboxningsspecifik styrketräning, bålträning, konditionsträning och rörlighetsträning samt ingående utbildning om passupplägg, skolplaner, periodisering och passupplägg.

Vid avklarad förstagångslicensiering erhåller instruktören ett intyg samt ett broderat märke med texten ”Lic. Kickboxningsinstruktör” i gult och blått att fästa på klubbuniformen. Föreningen får ett officiellt intyg att denna är kvalitetssäkrad genom Svenska Kickboxningsförbundet.

Instruktören skall fungera som en kvalitetssäkrad resurs hos klubben. Licensieringen tillsammans med det nationella registret som upprättas av förbundet skall fungera som en kvalitetsstämpel.

Krav för licensiering

Licensen och utbildningen är två skilda saker. Utbildningen är öppen för ALLA medlemmar i Svenska Kickboxningsförbundet oavsett tidigare erfarenhet av instruktioner. Det krävs alltså inga tidigare utbildningar inom poängdömning, träning eller liknande för att få delta. För att få licensen utav Svenska Kickboxningsförbundet krävs följande:

  1. 100% närvaro vid utbildningstillfället
  2. Tävlingskrav: 3 matcher
  3. Poängdomarutbildad
  4. Godkänd teknisk kompetens vid utbildningstillfället

Utbildningen är förlagd till fredag eftermiddag, en hel lördag och en halv söndag och kostar 1 750 SEK per person, inklusive studiematerial.

 

Mer information om utbildning, betalning, plats och exakt schema mailas ut i god tid efter anmälan.

 

Namn:

E-postadress:

Vanlig postadress:

Personnummer:

Mobilnummer:

Klubb:

Huvudinstruktör på klubben:

Tränat kickboxning/thaiboxning:

Stad:

Kommande evenemang