Äntligen ljusnar det och förbundet tog ikväll beslut att öppna upp för tävlandet igen.

Nedan har ni info och länkar till vad som gäller kring arrangerande av tävlingar.
Vidare så söker förbundet arrangör av SM 2021 som ska gå av stapeln i november. Klubb som vill arrangera mailar intresset till tavling@swedenkickboxing.se
Mvh Björn Ljungdahl
Ordförande Svenska Kickboxningsförbundet

** Ansökan av tävlingssanktion öppnas **

Fr.o.m. den 1 juni 2021 så öppnar Svenska Kickboxningsförbundet (SKF) för tävlingssanktioner igen och vi kan börja tävla igen så länge vi följer pandemilagen och dess säkerhet. .Här finns lite samlad information gällande pandemilagen och vad man skall tänka både som tävlande och tävlingsarrangör..


https://www.budokampsport.se/…/idrott-och-coronavirus…/.https://www.rf.se/coronavirusetochidrottsrorelsen.

Tävlingssanktioner Under denna pandemi så sänker vi sanktionsansökningarna från 5 till 3 veckor förutsatt att den tilltänkta tävlingsläkaren är godkänd via HOSP enligt våra noteringar. .

HOSP? Socialstyrelsen ansvarar för registret över legitimerad hälso- och sjukvårds- personal i Sverige (HOSP-registret). Det primära ändamålet med registret är att föra en aktuell förteckning över legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal..
Varje tävlingsläkare kontrolleras av oss via HOSP en gång om året och vi har sedan 10 år tillbaka ett register av HOSP-kontrollerade läkare som har varit involverade i våra tävlingar. En HOSP-kontroll kan ta upp till 2-3 veckor att få svar på så där måste en HOSP-kontroll göras i god tid..
Om du skall ansöka om tävlingssanktion och vet vilken läkare ni skall använda er av så skicka ett mail till tavling@swedenkickboxning.se med läkarens namn och personnummer så gör vi HOSP-kontrollen innan tävlingssanktionen kommer in och på detta sätt kan vi hålla en minimumgräns på inkomna tävlingssanktioner på 3 veckor. .
Lättare restriktioner från 1 juni Regeringen och Folkhälsomyndigheten planerar att lätta på begränsningarna i olika steg, med start den 1 juni.

https://www.folkhalsomyndigheten.se/…/anpassning-av…/
https://www.regeringen.se/…/regeringens-plan-for…/.
OBS! Vid tävling så skall deltagare kunna uppvisa ett negativt Covid-19 test som inte är äldre än 48 timmar i samband med läkarundersökningen..
Svenska Kickboxningsförbundet fortsätter att ge tävling/publikbidrag upp till 8000 kr per tävling under denna pandemitid, vilket underlättar ekonomiskt för tävlingsarrangemang..
Vi öppnar också upp för rådgivning vid tävlingsarrangemang då pandemilagen kan vara lite krånglig att förstå sig på. Vid rådgivning så skicka ett mail till tavling@swedenkickboxing.se med ditt namn och vad saken gäller så kommer vi inom kort att kontakta dig.

Kommande evenemang