EM 16-21 oktober i Bratislava

På lördag åker landslaget till Bratislava för att fightas om medaljerna. Här har ni fightersen som ska försvara den svenska äran:

 

K1

Sebastian Rodriguez, Ängelholm Fight club, -57kg
Kommentar: Ung och driven fighter. Kan komma att överraska i EM med lite flyt, en stenhård kille med fantastisk fysik.

 

Paul Lindén, Skurups Kick&Boxningsklubb, -63,5kg
Kommentar: Tekniskt duktig kille med ett mogen stil i ringen. Gör sin grej och stressar inte upp sig.

 

Matthias Grimberg, Stockholm Kickboxning, -81kg
Kommentar: Riktigt stark i boxningen och en grym attityd till sporten, ser allting positivt och sprider en härlig stämning i gruppen. Kan gå långt han med. Briljerade i Italien och kommer lära sig mycket på EM

 

KL

Carolina Bergman, Kungsbacka Fight Team, -65 kg
Kommentar: Med rätt förutsättningar kan Carro gå hela vägen och ta hem EM-guldet till Sverige. Hon är väldigt allround. Bra boxning, snabba sparkar och ett bra öga att läsa sina motståndare i ringen.

 

Dorothea Schander, Masthuggets Kampsportförening, +70kg
Kommentar: Dorothea har dominerat +70 i Sverige och är en stor vinnarskalle. Verkar inte finnas något stop på henne, så även hon kan gå långt. Kom 2:a i Italien där hon mötte den absoluta världseliten.

 

Alex Bring Palm, Fight Club Ängelholm, -69kg
Kommentar: Rutinerad kille som kört i många år och har antagligen mest matcher av alla i truppen i kickboxning. Bra teknisk stil som passar bra internationellt. Snabb!

 

Anton Wall, Fight Club Ängelholm, -79kg
Kommentar: Endast 18 år och gör redan sitt andra stora mästerskap. Denna kille kan gå hur långt som helst, riktigt bra tekniker. Kommer säkerligen tillhöra världstoppen inom några år.

 

Marcus Johansson, Kungsbacka Fight Team, -84kg
Kommentar: Haft lite otur med skador, men absolut tillbaka starkare än någonsin, vilket syntes på fystesterna som gjordes tidigare i höst på Bosön. VM-brons förra året och är naturligtvis ett av Sveriges stora medaljhopp. Marcus är en utmärkt tekniker och har en ovärderlig tajming.

 

TIPS! Håll ett extra ögat på Sebastian, en ung spännande kille med ett fantastiskt driv och grym fysik. Även Caroline är som nämnt en lugn och stabil fighter som läser sina motståndare väl och kan komma att nå långt under mästerskapet. Fjolårets VM-bronsmedaljör Marcus är en given favorit och att han tar hem en medalj till Sverige är mycket troligt. Det kommer också bli roligt att följa den 18-åriga talangen och teknikern Anton Wall som imponerade stort under fjolårets VM.

Text: Annie Bondefelt/Magnus Trommestad
Foto: Alex Bring

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommande evenemang