Förändringar kring landslagsstrukturen

Förändringar kring landslagsstrukturen

I samband med att förbundskaptenen för FC disciplinerna i år valde att sluta, passar förbundet på att omorganisera förbundsstrukturen.

Förbundskaptensposterna som dom ser ut idag kommer att försvinna, detta innebär en mer slimmad organisation med korta kommunikationsvägar och en mer kostnadseffektiv struktur till förmån för våra fighters.

Nuvarande landslagsansvarig Magnus Segerberg kommer att få en ny roll kallad headcoach vilket innebär att han får huvudansvaret för alla discipliner som Svenska kickboxningslandslaget representerar, där tanken är att headcoach ska kunna ta med sig en eller flera coacher vid behov, detta kommer helt och hållet att styras av hur många fighters som representerar Svenska landslaget, dock är det headcoach som har huvudansvaret för coachning mm på dom uppdrag som landslaget deltar på.

 

En kalender för 2016 som gäller all landslagsaktivitet kommer inom kort.

 

Att valet föll på Magnus är för att han har lång erfarenhet av kickboxning på elitnivå både som tävlande och som coach samt landslagsansvarig, han har skött det mesta kring landslaget sedan 2011.

Vårat mål är även att ha med oss en domare från Sverige på varje EM/VM

En annan nyhet är även att vi kommer att erbjuda klubbfighters som inte är med i landslaget att åka med och tävla på dom öppna Wako tävlingar som landslaget kommer att deltaga i, dvs förbundet kommer att agera researrangör. Detta hoppas vi kunna underlätta för klubbarna då detta innebär att dom kan låta sina klubbfighters åka med och tävla utan att behöva ha med en egen coach från klubben, naturligtvis kommer klubbcoacher också att vara välkomna att följa med på dessa öppna tävlingar som inte är av EM/VM karaktär.

Kommande evenemang