Intervju med Martin Koll inför morgondagens WAKO PRO-titelmatch

Vi slår en signal till Martin Koll som på lördag går Match på Fight Night Bergen i Norge om Nordiska WAKO PRO titeln i 66,8 kg.

Hej, Martin hur är läget?
– Bara bra tack. Precis avslutat ett träningspass och njuter i solen.

Hur ser träningen ut nu inför stundande proffstitelmatch?
– Jag har dragit upp intensiteten lite i min träning och ökat från 7-8 pass i veckan till 8-10 pass. Framförallt lagt på mer intervallträning.

Kan du precisera detta lite?
– Jag ligger nu på 3-4 kickboxningspass 2 thaiboxningspass där vi jobbar lite mer tekniskt, samt 3 intervallpass och 1 pass i veckan där vi fokuserar framförallt på explosivitet med min PT.

Har du någon koll på din motståndare?
– Jag har sett några matcher från Em där han tog silver och vet att han gått ganska många matcher och att det är en tuff kille. Men jag fokuserar mer på mig själv och min egen träning.

Så vad skulle du säga är dina styrkor.
– Jag har bättre räckvidd än honom, jag är lite längre. Är van vid att köra med de större killarna på klubben så jag är van vid att hantera tunga slag. Sen har intervallträningen gjort sitt så jag är i bra form inför 5 ronder.

Hur ligger du till viktmässigt?
– När jag tog matchen vägde jag 76, så det var ju 10 kg ner.
Men jag väger 71 i dagsläget och skall gå ner lite till innan vi åker och ser inga problem med att ta de sista 2-3 kilona i bastun innan invägningen

Hur går matchen?
– Det blir en avvaktande 1a rond där vi känner på varandra. Sen kommer det smälla på ordentligt i rond 2 och 3. Så avslutar jag matchen på knock i rond 4.

Till sist finns det någon du vill tacka.
– Hela Fighter Kickboxning med Jonas Jensen i spetsen, Fighter Muay Thai och min PT Hillevi Petterson Sautter och alla som hör av sig och stöttar mig.

Tack Martin och stort lycka till.

Kommande evenemang