Kommande landslag toppas med mental träning

När det nya landslaget tas ut på Bosön i mitten på augusti finns förbundets mentala tränare Björn Eklöf på plats för att lägga en grund för den mentala träningen fram till höstens EM. Redan nu kommer här nedan några snabba frågor med Björn.

Vem är du?
En levnadsglad träningsnarkoman som till vardags arbetar som föreläsare och försäljningschef på företaget Inner som skapar livsstilsförändringar inom hälsa och prestation på företag. Har arbetat med detta sedan 2001 och haft strax över 3 000 samtal, brinner verkligen för att se andra människor nå sin fulla potential. Kan även nämna att jag tränat thaiboxning i runt 15 år .

Varför är det så viktigt med mental träning i en sport som kickboxning?
Det är viktigt för alla som har ett mål, oavsett idrott eller om det gäller karriär eller något annat. Det går ut på att lösa upp ev. blockeringar och att få din hjärna att prestera som DU vill att den ska göra under vissa speciella situationer, t.ex match.

Vad kommer det nya landslaget att få lära sig på landslagslägret i augusti?
Vi kommer att gå igenom ett helhetstänkande, att ta ansvar för sin prestation, och dessutom få öva rent praktiskt på vissa mentala verktyg som kan försätta er i en kraftfull känsla, samt att få lära er ”triggers” och andra små knep som kommer vara till hjälp i framtiden. Det ska bli kul att träffa årets landslag, tillsammans ska vi se till att det blir en riktigt rolig föreläsning!

Hur kommer den mentala träningen att öka Sveriges medaljchanser under höstens EM?
Sveriges landslag kommer att stå mer förberett än andra nationer, mentalt starkare och även fysiskt fulladdade!

Till sist, har du något bra ”mentalt” tips till alla kickboxare där ute för att prestera bättre?
Ett ord: Förberedelse! Både fysiskt i form av kost, sömn, träning, och mentalt. Sköter man det inför träningar och match har man kommit långt!

Kommande evenemang