Ny ringdomaransvarig och assisterande ringdomaransvarig i förbundet

Vi kan nu meddela att förbundet har en ny ringdomaransvarig i form av Robert de Zwart och assisterande ringdomaransvarig Fredrik Holmgren, varmt välkomna! Vi ställde några snabba frågor till dem båda om deras roller.

Ringdomaransvarig Robert de Zwart

Förening: Göteborgs Kickboxning

Mejl: ringdomare@swedenkickboxing.se

Hur känns det att bli ringdomaransvarig Robert?

Känns givetvis kul och roligt att vara tillbaks inom SFK:s verksamhet inom denna posten.

Hur ser du på din roll och vad kommer du förändra/förbättra/utveckla/fokusera på framöver?

Tycker ju ringdomarposten är en mycket viktig del inom Svensk Kickboxning då det är regelverket som är vår sport och våra domare som tolkar den. Har inte hunnit arbeta igenom så mycket till en plan ännu. Men det behövs fler aktiva ringdomare utan dem blir det inga tävlingar. Om det finns underlag så hoppas jag på att det i varje region skall finnas ringdomare som kan utbilda, stöda och finnas till hand för ringdomare och tävlingsarrangörer. Vårt land är långt och glest och det behövs kunskap på plats för att underlätta.

Har även lite funderingar på mindre ändringar/uppdateringar i regelverket på sånt som bara legat kvar eller känns förlegat.

Assisterande ringdomaransvarig Fredrik Holmgren

Förening: Ängelholms Kickboxningsklubb

Mejl: assringdomare@swedenkickboxing.se

Hur känns det att bli assisterande ringdomaransvarig Fredrik?

Det känns kul och skall bli spännande. Styrelsen har gjort ett bra val i att tillsätta två stycken på posten då det alltid är lättare och framför allt mer givande att bolla idéer tillsammans än ensam.

Hur ser du på din roll och vad kommer du förändra/förbättra/utveckla/fokusera på framöver?

Min roll kommer jag gå igenom mer grundligt med Robert när han är hemma i Sverige igen. Min tanke är att underlätta för Robert och framför allt för våra ringdomare. Jag har en hel del idéer angående ringdomare för svensk kickboxning. Framför allt handlar det om kvalitetssäkring. Konkreta förslag kommer jag dock inte tala om förrän jag har haft en diskussion med Robert.

Kommande evenemang