Ordförande har ordet

Hej!

Björn Rhodin heter jag och tänkte väl att en presentation är på sin plats. Vissa känner mig sedan tidigare och andra har sannolikt inte en aning om jag är. Jag är 35 år, har två barn och bor i Partille utanför Göteborg. Till vardags driver jag eget företag inom träning och rehabsbranschen , kickboxningsklubben West Coast Kickboxing och har varit en aktiv del i svenska kickboxningsförbundet sedan sensommaren 2010.

På årsstämman fick jag det allra största förtroendet man kan få som jag ser det. Årsstämman röstade enhälligt för valberedningens förslag att det var jag som skulle ta över som ordförande Håkan Ozan.
Det är en hissnande känsla när man tänker på allt ansvar det innebär men och andra sidan hade jag aldrig tackat ja till uppdraget om jag var osäker på om det skulle fungera. Själva ämbetet är inte okänt för mig då jag suttit som vice ordförande ett antal år jämte Håkan i förbundsstyrelsen.

Håkan Ozan är en instution inom svensk kickboxning och personen bakom att vi har professionell kickboxning i Sverige idag. I hans skor och hans fotspår kan ingen gå. Och det tänker inte jag heller göra. Jag går i mina egna skor och gör mina egna spår så att säga.

Som ordförande tänker jag hålla fokus på två saker som går hand i hand. I verksamhetsplanen som stämman enhälligt röstade för 2016 har vi tydligt definierat att förbundet skall arbeta för att öka tävlandet i Sverige genom en rad olika insatser och på samma gång öka antalet medlemmar ute på klubbarna runt om i landet.
Mitt fokus som ordförande under året jag fått att förvalta kommer alltså att ligga på medlemmarna, medlemmsklubbarna och amatörtävlingsverksamheten i Sverige.

Detta är naturligtvis en laginsats i allra högsta grad och jag kommer förutom att fungera som en del i laget och göra det jag är bra på att arbeta för att lyfta upp, motivera, stötta och backa upp mina styrelsekollegor så att dom kan göra det dom är bäst på.Tillsammans med alla fantastiska klubbar, eldsjälar, ledare, fighters och motionärer kommer vi utgöra driften i det som kommer bli framtiden för idrotten.

Nu kör vi!

 

Mvh

Björn Rhodin

 

Kommande evenemang