Hungarian Kickboxing World Cup 2023 – juniorlandslaget

I helgen den 16-18 juni deltog juniorlandslaget i kickboxning i Hungarian Kickboxing World Cup 2023.

Detta är en av årets största World Cups med 2900 fighters från 43 nationer.

Tävlande:

Matilda Ahvander -60 KL (Skurup Kick & Boxningsklubb)

Daniella Eshagi -65 LK (Göteborg Muay Thai IF) Vilgot Andersson -71LK (Fight Club Ängelholm)

Coacher: Sabrina Sedin Roskvist och Leo Eshagi.

Domare: Camilla Jörneheim

Huvudcoach Sabrina Sedin Roskvist summerar:

Det var en stor succe och landslaget kommer idag (måndag) hem med två stycken guldmedaljer i -65 Lowkick och -71 Lowkick.

Gruppen reste ner på torsdagen och vägde in och gjorde all registrering. Första matchdagen var på fredagen. Vilgot gick då sin första match mot Montenegro.

Han vann sin match med stor dominans och domaren bröt i andra ronden. På lördagen stod Grekland på tur. Vilgot vann också den överlägset och efter två räkningar bröt domare matchen i tredje ronden. Finalen var på söndagen mot Serbien och efter en knockout och räkning så bröt domaren och guldet var säkrat.

Daniella gick sin första match på lördagen och var lottad till direktfinal mot världsmästaren från Grekland. Hon krigade som ett lejon i tre tuffa ronder med sina rappa tekniker och aggressiv press så vann hon sin final stabilt! Som Dani sa: ”Vi kom för guldet och vi tog det!”

Både Vilgot och Daniella gick fullkontakt för första gången i denna World Cup och detta var ett steg på deras utvecklingsresa efter att internationellt sett kört Kicklight 2022.

Mathilda gjorde en suverän debut på internationell nivå och gick sin första match sent på söndagen. Hon mötte en motståndare från Slovakien som är rankad 6:a i världen.

Mathilda pressade och kämpa, motståndaren cirkulerade strategiskt mot slutet och tog hem vinsten men med 2-1 och det var jättejämnt.

Coach Sabrina och Leo hälsar att ”det var en imponerande debut och detta är bara början av hennes internationella karriär!”

För att summera så blev det: Två guld, en massa erfarenheter och ett starkare team inför kommande junior EM i Istanbul efter sommaren.

Även Linnea Ekman var nere med Borgen Fight Center och tog ett silver i +70 KL. Linnea är också med i seniorlandslaget och detta innebär fina rankingpoäng inför VM i Lissabon i november.

Nu väntar lite sommarlov och återhämtning.

Kommande evenemang