Rapport från andra tävlingsdagen vid VM i Brasilien

Rapport skriven av Jonathan Broberg vid SB&K:

”Efter dagens kvartsfinalpass i VM i kickboxning som avgörs i Sao Paolo i Brasilien står det klart att Sverige kommer få med sig minst fyra bronsmedaljer när tävlingarna sedan summeras.

Therese Gunnarsson, 29, från Helsingborg är regerande världsmästarinna och hade inga som helst bekymmer med att gå vidare från sin kvartsfinal i -52kg K1. Hon besegrade övertygande brasilianskan Correia.

Vinst med eftertryck blev det också för en överlägsen Maria Elin Olsson, 27, från Stockholm i -60kg K1 som vann över italienskan Cappucci efter en oerhört stabil insats rakt igenom.

Camila Rivarola, 24, från Stockholm vann i sin landslags- och VM-debut. I kvartsfinalen i -56kg K1 mot Novaes från USA visade hon stor styrka och fin teknik och har även hon säkrat minst ett brons i och med avancemang till semifinal.

Och den fjärde svensk att säkra semifinalplats och därmed minst ett brons blev Kristin Skante, 32, från Göteborg då hon i matchens sista sekund fick in en avgörande spark på den regerande EM- och VM-guldmedaljören Nieroda från Polen i -56kg low kick.

Kvartsfinaler gick även Nils Widlund, Farzad Rangrazian och Sandra Bengtsson, som tyvärr förlorade och fick med det respass.

Magnus Segerberg, landslagsansvarig, säger så här om VM hittills:    – Vi fortsätter att vara starka på damsidan. Herrarna har fått svårast möjliga lottning, men det finns saker att jobba på, framför allt vad det gäller att anpassa oss till den internationella stilen som är mer att plocka poäng än att sparka hårt. Sedan kan folk slå och sparka hårt om det behövs, men vi behöver bli bättre att anpassa oss till tempot, tekniskt hänger vi med bra, i vissa fall bättre.”

Idag är det semifinaldags för landslagets fyra tjejer. Nedanstående tider är i vanlig ordning ungefärliga och vi försöker rapportera så fort vi hör något kring resultaten.

Damer K1, -52kg, (20.54 svensk tid) Therese Gunnarsson mot Sanja Sucevic från Serbien

Damer K1, -56kg, (21.06 svensk tid) Camila Rivarola mot Alena Hola från Tjeckien

Damer K1, -60kg, (21.30 svensk tid) Maria Olsson mot Ingrid Hanf från Kanada

Damer LK, -56kg (17.54 svensk tid) Kristin Skante mot Ivani Da Conceicão Ferreira från Brasilien

Kommande evenemang