Säkerställ att du/dina fighters uppfyller SM-kraven i god tid

För att delta vid svenska mästerskapen (SM) i kickboxning ska deltagaren ha gått minst fem kickboxningsmatcher, i valfri disciplin, som ska finnas dokumenterade i startboken (dvs matcher som skett under tävling som varit sanktionerad av Svenska Kickboxningsförbundet eller en internationell WAKO-sanktionerad tävling). Minst en av de fem matcherna ska ha ägt rum under aktuell tävlingssäsong, juni-maj. Du hittar även SM-kraven här.

Kommande SM äger rum den 9 april 2016 i Göteborg (läs mer här: www.kickboxnings-sm.se) vilket innebär att det finns gott om tid att säkerställa att du/dina fighters uppfyller ovanstående SM-krav.

Enkla tips att uppnå SM-kraven:

  • Delta vid befintliga nationella kickboxningstävlingar. Tävlingar läggs upp kontinuerligt, allteftersom tävlingssanktioner godkänns, i tävlingskalendern som finns här.
  • Delta vid internationella kickboxningstävlingar. Inbjudningar till många av dessa går ut via förbundets Facebooksida men samtliga återfinns även på WAKO:s hemsida, här. Internationella tävlingar finns det gott om och de ger även en mycket god och nyttig erfarenhet som är extra viktig om man har ambitioner att komma med i landslaget. Tävlingar som Scandinavian Open (Oslo, Norge) och Danish Open (Aalborg, Danmark) är dessutom relativt nära att resa till.
  • Arrangera kickboxningstävlingar. Det är enklare än du tror att arrangera egna kickboxningstävlingar. Vi har samlat information och steg-för-steg-lista hur du gör här.

Vid frågor om SM-krav, hur man arrangerar tävlingar etc kontaktas tävlingsansvarige på tavling@swedenkickboxing.se.

Kommande evenemang