Summering dag två från VM i Makedonien

Andra dagen på VM 2011 var en givande och samtidigt tuff dag för svenskarna. En del mycket tuffa matchningar och vissa svårigheter med sömn och bantning gjorde att åttondelarna inte riktigt gav full utdelning för Sverige. Men dock så fanns det ett flertal höjdpunkter för oss svenskar att glödjas åt under dagen!

Olof Petterson inledde en match i LC -84 kg mot Ukraina. Ukraina som är känt som en av de stora kickboxningsnationerna brukar sällan bjuda på enkelt motstånd, så ej heller denna gång. Olof jagade Ukrainaren frenetiskt matchen igenom, men denne styrde sitt kontringsarbete på ett mycket bra sätt och samlade på det viset ihop mer poäng än Olof. Förlust för Olof i åttondelsfinalen.

Farzad Rangrazian som igår tog sig till åttondelsfinal i Lowkick -63,5 kg efter vinst mot Tyskland fick idag möta Monte Negro. Efter tät förlust i första ronden så lade han om taktik och plockade sig säkert upp till en vinst efter två mycket övertygande ronder. Kvartsfinal imorgon för Farzad.

Jian Amiri gick åttondelsfinal i K1 -75 kg mot en vitryss som dagen innan slagit ut Finland. Vitryssen var en mycket skicklig boxare med vassa kombinationer, men som hade svårt med Jians aviga stil. Vitryssen var dock en tillräckligt skicklig poängplockare för att ta hem matchen med ett par träffars skillnad. Förlust för Jian i åttondelsfinalen.

Mikael Khemiri fick i LC +94 kg möta den kanske största kickboxningsnationenen Ryssland. Ryssen fick in riktigt till sina tekniker mot Khemiri, men fick ändå god utdelning. Khemiri hade mycket god teknik men gjorde inte lika många tekniker som ryssen och fick slutligen se sig besegrad på poäng. Förlust för Mikael i åttondelsfinal.

Amil Lafih som hade tagit sig till kvartsfinal i Lowkick -57 kg skulle ha mött världsettan från Serbien, men kunde pga tung huvudvärk inte genomföra matchen. Förlust för Amil på W.O. i kvartsfinal.

Ida Sihvonen mötte sedan Tajikistan i KL -50 kg. Tajikistanskan gick ut hårt och hade en knapp ledning efter de första två ronderna, men Ida visade på mycket stort hjärta och tog ikapp underläget och gav Sverige en vinst tack vare sin insats. Vinst för Ida i kvartsfinalen och vidare till semifinal.

Jonas Grönhage, som igår krossade Rumänien i K1 -81 kg, fick idag möta Turkiet. Matchen var hjärtklappningsjämn och i sista ronden stod det 1-1 fram tills sista sparken, som gav Jonas vinsten med 2-1. Vinst för Jonas i åttondelsfinalen och vidare till kvartsfinal.

Svenskarna har idag mött flera av de största kickboxningsnationerna och har trots några förluster fortfarande en rejäl uppsättning medaljhopp som har tagit sig långt i VM 2011. VM ser efter två dagar ut att kunna bli mycket givande för Sverige!

Kommande evenemang