Summering dag tre från VM i Makedonien – kvartsfinaler

Vid dagens ingång så hade Sverige ÅTTA fighters i kvartsfinal. Summerar man den potentiella medaljskörden efter dagen så är den redan nu historisk för svensk del. I dagsläget har Sverige säkrat 7 VM-medaljer, någonting ett svenskt landslag tidigare aldrig har kommit upp i. De kommande två dagarna är det bara valören på medaljerna som ska fastställas.

Först ut för dagen var Therese Gunnarsson mot Iran i K1 -52 kg. Therese fick sig en mycket avig motståndare, men rutinen bar sig och en jämn vinst med siffrorna 2-1 gjorde att Sverige fick sin första semifinalplats. Vinst för Therese och vidare till semifinal.

Näst ut var Jonas Grönhage som med ömma skenben från vinster mot Rumänien och Turkiet nu skulle möta Ukraina i kvartsfinal i K1 -81 kg. Ukrainaren var otroligt skicklig och rutinerad och Jonas lyckades inte få till sin stil ordentligt, vilket gjorde att han fick se sig besegrad. Förlust för Jonas i kvartsfinal.

Maria Elin Olsson gick i K1 -60 kg mot Brasilien och denna match var mycket jämn. Maria var dock skicklig nog att hålla marginalerna på sin sida och tog hem domslutet med 2-1. Vinst för Maria och vidare till semifinal.

Emma Hell Löfgren fick i K1 -65 kg möta Polen. Polskan var en mycket skicklig poängplockare och trots en mycket stark insats från Emma så blev det en relativt klar poängseger för Polen. Förlust för Emma i kvartsfinal.

Zina Djelassi fick i Lowkick -60 kg möta stornationen Ryssland. Zina som var i sitt första stora mästerskap gjorde en kanoninsats, men ryskans rutin avgjorde. Medan Zina jagade så plockade ryskan poäng. Förlust för Zina i sin kvartsfinal.

Marcus Olsson mötte Azerbaijan i KL -74 kg. Marcus jobbade snyggt och tekniskt medan Azerbaijanen krånglade och filmade, och i andra ronden så blev Azerbaijanen slutligen diskad. Men vid det läget så ledde Marcus ändå redan stort på poäng. Vinst för Marcus och vidare till semifinal.

Farzad Rangrazian som i Lowkick -63,5 kg nu slagit både Tyskland och Monte Negro mötte denna dag Mauritius. Mauritiern var fruktansvärt konditionsstark och gick på Farzad från matchstart till matchslut i ett enda högt tempo, vilket gjorde att Farzad aldrig fick utrymme för sina fina tekniker. Förlust för Farzad i kvartsfinal.

Sist ut för dagen var Karin Edenius i LC -70 kg mot Italien där Karin utnyttjade sin längd och sina fina sparkar på ett mycket rutinerat sätt och kunde stänga dagen för Sverige med att säkra ytterligare en medaljplats. Vinst för Karin och vidare till semifinal.

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att med tre fighters sedan tidigare klara för semifinal och med nu ytterligare fyra semifinalister spikade under dagen så är Sverige garanterade sju (!) medaljer från VM 2011 i Makedonien. En makalös insats av ett starkt landslag som ändå är ett nytt landslag under uppbyggnad! Framtiden för svensk kickboxning internationellt ser i dagsläget mycket lovande ut.

Kommande evenemang