Presentation om landslaget

Vår nya landslagsledning har haft sitt första möte och gått igenom uttagnings kriterier, visioner och kalendarium för året. Ett nytt kapitel har börjat, saknaden är stor efter att min wingman Magnus Trommestad valde avsluta sitt uppdrag. Men jag ser med stor förhoppning att skapa något nytt med Sami och Fredrik. Jag har stor respekt för deras kompetens och erfarenheter både i ringen och utanför, tillsammans kan vi hitta de bästa för att representera Sverige nu och i framtiden.

Vi kommer att två endags läger på våren och två två dagars läger på hösten innan EM. I och med allt blev lite försenat för både tillsättning av landslagsledning och uttagning av landslag så bjuder vi in de som har ansökt för en plats till de första två lägren som har de kvalifikationer för en landslagsplats. Vi kommer senast vid det andra landslagslägret erbjuda de som följer sina målsättningar och årsplan en plats för landslaget och äran att representera Sverige i höst.

Med en stram budget och höga kriterier har vi ändå en stor tilltro för Svensk Kicboxning att nå de eftertraktade medaljerna på årets EM.

Kalendariumet som gäller är:

20 april             Läger

1 juni                Läger

24 aug-1 sept    Junior VM

7-8  sept           Fystester Bosön

5-6 oktober       Läger

2 nov-10 nov    Senior EM

Landslagsledningens nya kaptener är:

Fredrik Holmgren, är 36 år gammal och har varit engagerad i kickboxning i 16 år. Jag har representerat landslaget som tävlande och har tävlat aktivt fram till 2014 i alla discipliner svensk kickboxning erbjudit. Jag har varit instruktör i kickboxning och boxning sedan 2010. De senaste åren har jag mest varit aktiv som ring och poängdomare och det är förmodligen det jag förknippas närmast med bland klubbarna ute i landet. Jag brinner för ledarskapet och att utveckla individer, helst förenat med idrott. Mitt mål med mitt uppdrag är att skapa ett starkt lag av starka individer som både idag och imorgon representerar Sverige på internationella uppdrag på absolut högsta konkurrensnivå. Jag hoppas kunna bidra med mitt kunnande inom sporten förenat med mitt intresse för individuell utveckling på ett sätt som ger svensk kickboxning framgång på kort och lång sikt.

Sami Sellam, Skurup, 35 år ung och arbetar som Yrkeslärare på Bygg & anläggning,  

Jag har varit aktiv som utövare och tränare sedan 13 års ålder i Skurups Kick & Boxningsklubb, under dessa år har man skapat ett arkiv av kunskap och dos & don´ts inom ledarskapsdelen och även träningsdelen. Utifrån det får man försöka utröna vad som funkar bäst för mig och våra tävlande. Mitt tankesätt är att träningen ska vara rolig och man ska må bra, men samtidigt med tänket att det är 100% allvar när vi går in för en satsning. Kunskap kommer vi långt med, men inte utan ledarskapet vilket jag hoppas ska kunna genomsyra landslaget som kommer. 

Visionen av landslaget för mig är att på ett professionellt tillvägagångsätt få vår trupp att topp prestera vid mästerskap och då på ett hälsosamt sätt hålla formen under perioden som går mellan mästerskapen. Att skapa en trupp som håller ihop ständigt oavsett distanserna vi har, ta lärdom av varandra och visa ett intresse av att fortsätta utvecklas och träna på styrkorna och träna ÄNNU mer på svagheterna. Man ska vara stolt över att tillhöra Svenska Kickboxningslandslaget 

Med vänlig hälsning,

Sabrina

Kommande evenemang