Summering dag fem från VM 2011 – Bragdlaget 2011

Efter gårdagen som historiens mest framgångsrika dag för svensk kickboxning så kunde det trots allt bli ännu bättre. Femte dagen på VM 2011 kröntes med Sveriges tredje guld på detta VM och Sveriges genom tiderna första dam-VM-guld i LC. Svensk kickboxning är bevisligen på stark frammarsch!

Karin Edenius mötte i sin VM-final i LC den femfaldige och regerande världsmästaren från Kroatien. Men med ett iskallt lugn och full av självförtroende så gick hon in och dominerade matchen från början till slut och tog ett otroligt välförtjänt VM-guld. Detta VM-guld var dessutom Sveriges första VM-guld i LC på damsidan någonsin, vilket gör det extra anmärkningsvärt. Vinst för Karin i finalen och NY VÄRLDSMÄSTARE I LIGHT CONTACT.

Bragdlaget 2011
Detta år presterade det svenska landslaget i kickboxning bättre än ett landslag någonsin har gjort. Detta är årets samlade prestationer från landslaget:
VM-guld: Therese Gunnarsson – K1 52 kg, Mikael Bäckström – LC +94 kg, Karin Edenius – LC 70 kg.
VM-silver: Maria Elin Olsson – K1 60 kg
VM-brons: Ida Sihvonen – KL 50 kg, Marcus Olsson – KL 74 kg, Mikael Bäckström – KL +94 kg.
Femte plats: Jonas Grönhage – K1 81 kg, Emma Hell Lövgren – K1 65 kg, Amil Lafih – Lowkick 57 kg, Farzad Rangrazian – Lowkick 63,5 kg, Zina Djelassi – Lowkick 60 kg.
Nionde plats: Jian Amiri – K1 75 kg, Olof Pettersson – LC 84 kg, Mikael Khemiri LC +94 kg.
Sjuttonde plats: Björn Johansson – K1 71 kg, Malik Sellam – LK 75 kg.

Bragdlaget 2011 på VM-arenan i Makedonien

Man kan inte annat än att imponeras av dessa fenomenala idrottsmänniskors prestationer. Och till saken ska också tillföras arbetet från gruppen omkring våra svenska fighters, vilka precis lika mycket ingår i lagbygget, och det gäller framför allt dessa:

  • Landslagsansvarig Magnus Segerberg
  • Förbundskapten LC Tony Berglund
  • Förbundskapten FC Kim Möller
  • Förbundscoach LC Marcus Johansson
  • Förbundscoach FC Peter Wetzelmayr

Även rekord i mediasynlighet
Att svensk kickboxning dessutom har slagit sitt eget rekord i synlighet hos det svenska folket gör bara glädjen ännu större. Nästan varenda dags-, kvälls-, och lokaltidning har bidragit till att sprida budskapet om framgångarna för det svenska kickboxningslandslaget, vilket har gett sporten en hittills icke tidigare upplevd synlighet. En svensk kickboxares framgångar är ofta någonting som sker i skymundan utanför allmänhetens rampljus, men med detta VM så har den saken markant förändrats. Kickboxningen har plötligt lyckats skaffa sig en synlighet i allmän media tillsammans med traditionella idrotter som fotboll och hockey, vilket gör våra idrottares hårda arbete än mer lönt.

2011 är ett år där kickboxningen har skapat sig en internationell position och tagit sig in i de svenska folkhemmen. Vi får se hur detta kommer att utvecklas framöver, men något vi definitivt kan konstatera är att vi har skapat förutsättningar vi tidigare inte har kunnat drömma om!

Kommande evenemang