EM-guld till Sverige vid EM i Maribor

Strax innan lunchtid igår så gick Thomas ”Totto” Heiderup sin finalmatch mot Luigi Vullo från Italien i light contact veteran i viktklassen -63 kg. Thomas spelade sina kort rätt och vann med domarsiffrorna 3-0 och kan därmed titulera sig som europeisk mästare.

Det svenska landslaget kämpade väl i konkurrens med den yttersta Europaeliten där bland annat Oscar Andersson vann över Dmitrij Zobnin från Litauen i sin åttondelsfinal (KL -69 kg) och Joakim Bergwall slog Xavier Pecquery från Frankrike i sin åttondelsfinal (KL -74 kg). Med hela tre svenskar i kvartsfinal (utöver veteranfinalen) och ett antal 1-2-förluster så kan man konstatera att Sverige inte hade marginalerna på sin sida men att det inte är någon brist på kämparglöd. Nu väntar hemresa för våra fighters och fortsatt träning för att komma tillbaka ännu bättre, ännu hungrigare och med värdefull mästerskapserfarenhet i bagaget.

Stort grattis till Thomas ”Totto” Heiderup för ännu en mästerskapsmedalj och grattis till övriga landslagsfighters för er insats. Och inte minst landslagets eminenta coacher Tony Berglund och Olof Petterson.

Fotograf Olof Petterson

Fotograf Olof Petterson

Kommande evenemang